Diyabetik Retinopati Tedavisi Antalya - Prof. Dr. Elif Türkoğlu

    Diyabetik Retinopati Tedavisi Antalya

    Diyabetik retinopati tedavisi Antalya, şeker hastalığına bağlı gözde meydana gelen lezyonları ve anormal durumları ortadan kaldırmak, bireyin göz sağlığını korumak amacıyla yapılan, gelişmiş bir tedavidir. Bazı hastalıklar vücudun tamamını etkileme potansiyeline sahiptirler. Şeker hastalığı da bu hastalıklardan biridir. Şeker hastalığı, kontrol altına alınmadığı takdirde vücudun tüm bölgelerindeki organlara ve dokulara zarar verebilir. Kontrol altına alınmayan şeker hastalığının göz dokuları üzerinde de son derece tehlikeli sonuçları vardır. Bu hastalık gözde anormal damar oluşumuna, lezyonlar meydana gelmesine ve damar sızıntısı gibi nedenlerden ödemler oluşmasına neden olabilir.

    Oluşan ödemler de görme sinirini baskılayarak bireyin görme yetisini olumsuz etkileyebilir. Diyabetik retinopati tedavisi bu gibi olumsuzlukların önlenmesi için yapılır. Yazımızın devamında ‘’Diyabetik retinopati tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Diyabetik retinopati tedavisi ne kadar sürer?’’, ‘’Diyabetik retinopati belirtileri nelerdir?’’ ve ‘’Diyabetik göz hastalıkları nasıl tedavi edilir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Antalya diyabetik retinopati tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu Şen ile iletişime geçebilirsiniz.   

    Diyabetik Retinopati Nedir?

    Diyabetik retinopati, şeker hastalığının kontrol altına alınmadığı bireylerde meydana gelen ve gözde anormal damar oluşumlarına neden olabilen bir hastalıktır. Bu hastalık nedeniyle damarlardan sızıntı meydana gelebilir ve retina çevresinde ödem gelişebilir.

    Diyabetik Retinopati Neden Olur?

    Diyabetik retinopati, kontrol altına alınmayan şeker hastalığı yani diyabet nedeniyle meydana gelmektedir. Diyabet, dokuların yeterince kanlanmasını ve beslenmesini önleyebilen bir hastalıktır. Bu hastalığa bağlı olarak bazı dokularda yıpranma ve lezyonlar meydana gelebilir. Eğer bu lezyonlar periferik retinada meydana gelirse diyabetik retinopati isimli hastalık ortaya çıkar.

    Diyabetik Retinopati Belirtileri Nelerdir?

    Diyabetik retinopati çoğu zaman belirti vermeden meydana gelen bir hastalıktır. Bu hastalık sebebiyle makula veya sarı nokta isimli bölge etkilenirse birey bulanık görme veya görüşünü odaklayamama gibi şikayetlere sahip olabilir. Bu hastalık belirti vermemesi nedeniyle geç evrelerde, çeşitli tehlikeli durumlar meydana geldikten sonra teşhis edilir. Bu yüzden diyabet hastalarına belli bir yaştan sonra düzenli olarak göz muayenelerine katılmaları tavsiye edilir. Aynı şekilde diyabet ilaçlarını da düzenli olarak kullanmaları, şeker hastalıklarını kontrol altında tutmaları önerilir.

    Diyabetik Retinopati Evreleri Nelerdir?

    Diyabetik retinopatinin erken evrelerinde hastalığın birey tarafından fark edilmesi mümkün değildir. Bu yüzden hastalık genelde ilerleyen evrelerde fark edilir ve teşhis edilir. Bu evrelerde göz içi kanama gerçekleşmiş olabilir. Diyabetik retinopatinin erken evrelerde teşhis edilebilmesi için şeker hastalarının 50’li yaşlardan sonra düzenli olarak bir göz doktoru ile görüşmeleri gerekir.

    Diyabetik Retinopati Tehlikeli Mi?

    Diyabetik retinopati son derece tehlikeli bir hastalıktır. Bu hastalık ilerleyen dönemlerde göz içi kanamalara neden olabilir. Bu da retinanın, makulanın ve göz için önemli olan diğer dokuların gerektiği gibi çalışmasını engelleyebilir. Diyabetik retinopati sebebiyle görme kaybı gibi sorunlar meydana gelebilmektedir.

    Diyabetik Retinopati Bitkisel Tedavi Var Mı?

    Diyabetik retinopatinin bitkisel bir tedavisi yoktur. Bitki kürleri, bitkisel ilaçlar veya alternatif uygulamalar diyabeti veya diyabetik retinopatiyi tedavi etmek için yeterli değildirler. Hastalar bu gibi uygulamalar ile vakit kaybederken gözdeki hasar git gide artış gösterebilir ve tehlikeli durumlar meydana gelebilir. Bu yüzden diyabetik retinopatiden şüphelenen bireyler mutlaka bilimsel, güvenilir ve tıbbi tedaviye başvurmalıdırlar.

    Diyabetik Retinopati Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    Diyabetik retinopati tedavisinde pek çok uygulamaya başvurulabilir. Bu uygulamalardan ilki lazer tedavisidir ve genelde 15 dakika kadar sürmektedir. Göz içi iğne tedavisi dakikalar içerisinde tamamlanırken retina ameliyatı veya vitrektomi ameliyatı olarak bilinen operasyon 1,5 saat kadar sürmektedir.

    Diyabetik Retinopati Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Diyabetik retinopati tedavisinde başvurulan balıca dört farklı yöntem vardır. Bunlardan ilki düzenli doktor kontrolüdür, bu süreçte hastanın şeker hastalığını kontrol altına almak için ilaçlar düzenlenebilir. Diğer tedavi uygulaması ise lazer tedavisidir. Lazer tedavisi sayesinde diyabetik retinopati nedeniyle oluşan anormal damar oluşumları ortadan kaldırılabilir. Bazı durumlarda tedavi vitrektomi ameliyatı ile de gerçekleştirilebilir. Günümüzde ise diyabetik retinopatiyi tedavi etmek için çok daha avantajlı ve konforlu bir tedaviye başvurulur. Bu tedavi göz içi enjeksiyon uygulaması ile gerçekleşir. Göz içi enjeksiyon tedavisi sayesinde gözde yeni damar oluşması önlenebilir ve damarlardan meydana gelen, bölgede ödeme yol açan sızıntı engellenebilir.

    Antalya Diyabetik Retinopati Tedavisi Fiyatları 2024

    Antalya diyabetik retinopati tedavisi fiyatları ve diyabetik göz hastalıkları tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu Şen ile iletişime geçebilirsiniz.

    Doktora Sorun!
    Scan the code
    Call Now Button