Üveit Tedavisi Antalya - Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu

    Üveit Tedavisi Antalya

    Üveit tedavisi Antalya, uvea isimli göz bölgesinde meydana gelen enfeksiyonları kontrol altına almak, ortadan kaldırmak ve hastanın bu enfeksiyonlar sebebiyle deneyimlediği şikayetleri azaltmak için yapılan tedavi uygulamasıdır. Uvea, göz için son derece önemli dokular barındıran bir tabakadır. Bu göz tabakasında iris, koroid ve siller cisim yer alır. Üveit enfeksiyonu da bu dokulardan herhangi birinde meydana gelebilir. Üveit hastalığı genelde kendisini ataklar halinde belli eder, bu ataklar sırasında hastanın şikayetleri alevlenir. Üveit tedavisi bu atakları kontrol altına almak ve bu ataklar sırasında bireyin yaşam kalitesini korumak amacıyla gerçekleştirilir. Aynı zamanda arka üveite bağlı görme kaybı gibi ciddi riskleri önlemek amacıyla da yapılabilir. Yazımızın devamında ‘’Üveit hastalığı nasıl tedavi edilir?’’, ‘’Üveitin kesin tedavisi var mı?’’, ‘’Üveit tedavisi ne kadar sürer?’’ ve ‘’Üveit belirtileri nelerdir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Antalya üveit tedavisi ve üveit atağı tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu Şen ile iletişime geçebilirsiniz.

    Üveit Nedir?

    Üveit, gözün farklı bölgelerini etkileyebilen ve buna göre de farklı tiplere ayrılan, ciddi bir göz enfeksiyonudur. İrisin ön kısmında meydana gelen üveit hastalığı ön üveit olarak bilinmektedir. Siliyer cisminde meydana gelen iltihaplanmalar orta üveit, koroid tabakada meydana gelen iltihaplanmalar ise arka üveit olarak bilinmektedir. Behçet hastalığı nedeniyle ortaya çıkan üveit hastalığı ise panüveit olarak isimlendirilmektedir. Arka üveit ve panüveit oldukça tehlikeli üveit türleridir.

    Üveit Neden Olur?

    Üveit nedenleri arasında şunlar yer alır:

    • Göze alınan darbeler ve göz travmaları.
    • Virüsler, bakteriler ve mantarlar.
    • İltihaplı romatizma gibi hastalıklar.
    • Diş apsesi.
    • Çeşitli barsak hastalıkları.
    • Sarkoidoz gibi hastalıklar.
    • Lenfoma.
    • Crohn hastalığı.
    • Tüberküloz.
    • Behçet Hastalığı.
    • AİDS.
    • Ankilozan spondilit.

    Üveitin nedenleri bu şekilde sıralanabilir. Bu etmenler ön üveit, orta üveit ve arka üveit gibi üveit tiplerine yol açabilirler. Behçet hastalığı gibi hastalıklar panüveit hastalığına da yol açabilirler.

    Üveit Belirtileri Nelerdir?

    Üveit belirtileri arasında şunlar yer alabilir:

    • Göz ağrısı ve göz çevresinde ağrı.
    • Göz kızarıklığı, kırmızı göz.
    • Göz önünde sinek uçuşması, gözde uçuşan cisimler.
    • Bulanık görüş.
    • Arka üveit sebebiyle ani görme kaybı.

    Üveit belirtileri bu şekilde sıralanabilir. Bu belirtiler ve belirtilerin şiddetleri, üveitin türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Bahsi geçen belirtiler nedeniyle üveitten şüphelenen hastalar mutlaka kesin teşhis için bir göz hastalıkları doktoru ile görüşmelidirler. Kendi kendilerine teşhis koyup ilaç kullanmaya başlamamalıdırlar. Çünkü üveiti, birden fazla türü bulunan ve farklı şekillerde tedavi edilebilen bir hastalıktır.

    Üveit Atağı Nedir?

    Üveit atağı, üveit belirtilerinin artış gösterdiği ve bireyin hayatını etkilemeye başladığı dönemlere verilen isimdir. Üveit hastalığı bazı dönemlerde hafifleyebilir bazı dönemlerde ise şiddetlenebilir. Üveit atakları sırasında hasta ilaç kullanmaya devam etmeli, gerektiğinde ise doktoru ile görüşerek ilaç düzenlemesi yaptırmalıdır. Böylece üveit atakları sırasında çok daha işlevsel bir hayata sahip olabilir, hayat kalitesini koruyabilir.

    Üveit Atakları Tehlikeli Midir?

    Üveit atakları, üveitin türüne göre tehlikeli olabilmektedir. Özellikle de arka üveit hastalığına sahip olan bireylerde göz için önemli olan retina ve koroid gibi bölgeler zarar görebilmektedir. Buna bağlı olarak da görme kaybı gelişme riski ortaya çıkabilmektedir. Bu yüzden üveit hastalığı kontrol altına alınmalı, üveit atakları sırasında tedavi uygulamaları devam etmelidir. Böylece üveitin tehlikeli etkilerinden ve üveite bağlı ortaya çıkabilecek görme kaybı gibi durumlardan korunulabilir.

    Üveit Tedavi Edilebilir Mi?

    Üveit, tedavi edilebilen ve kontrol altına alınabilen bir hastalıktır. Üveit hastalığının belirtileri bazen haftalarca bazen ise bir yıl kadar devam edebilir. Bu süreçlerde doktor ile iletişim halinde olmak, düzenli kontrolleri aksatmamak ve ilaç kullanımına doktorun önerdiği şekilde devam etmek gerekir. Böylece üveit hastaları, hastalığın yol açtığı şikayetlerden kurtulabilir ve günlük yaşamlarına normal bir şekilde devam edebilirler.

    Üveit Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    Üveit tedavisinin süresi üveitin türüne ve benzer etmenlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Bazı ataklar sırasında hastanın 2 ila 6 hafta boyunca düzenli olarak ilaç kullanması gerekebilir. Bazı kişilerde ise bu ataklar belli aralıklarla tekrarlarlar. Bu yüzden ataklar tekrarladığında ilaç kullanımına yeniden başlanması gerekebilir.

    Üveit Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Üveit tedavisi, hastalığın kontrol altına alınmasını ve enfeksiyonun sonlandırılmasını amaçlayan ilaçlarla yapılır. Bu ilaçların arasında antibiyotik ilaçlar, sterioid içerikli ilaçlar ve kortizon içerikli ilaçlar bulunabilir. Bazı durumlarda gözün belli bir bölgesine, düzenli olarak ilaç salınımı yapan özel bir araç yerleştirilmesi gerekebilir. Bazı kişilerde ise vitrektomi ameliyatı ile göze müdahale edilmesi gerekli olabilir. Doktorunuz hastalığınızı detaylı olarak inceleyecek ve hastalığınızın ilerleme durumu ve türü gibi etmenleri göz önünde bulundurarak size özel bir tedavi planlaması hazırlayacaktır.

    Antalya Üveit Tedavisi Fiyatları 2024

    Antalya üveit tedavisi fiyatları ve üveit atağı tedavisi fiyatları gibi konular hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu Şen ile iletişime geçebilirsiniz. 

    Doktora Sorun!
    Scan the code
    Call Now Button