Konjonktivit Tedavisi Antalya - Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu

Konjonktivit Tedavisi Antalya

Konjonktivit tedavisi Antalya, gözün konjonktiva bölgesinde meydana gelen enfeksiyonları tespit etmek, enfeksiyonların hangi patojenlerden kaynaklandığını belirlemek ve buna yönelik özel tedaviler planlamak için yapılan uygulamadır. Göz, kendisini dış tehditlerden koruyabilmek ve sağlıklı bir şekilde görevlerini yerine getirebilmek için özel savunma mekanizmalarına sahiptir. Ancak bazı durumlarda direkt temas gibi etmenler nedeniyle bakteriler, virüsler veya mantarlar gözün ilgili bölgelerine bulaşabilir.

Bulaştıkları bölgelerde enfeksiyona ve iltihaplanmaya yol açabilirler. Konjonktivit tedavisi bu iltihaplanmayı sonlandırmak ve bireyin bu iltihaplanmaya bağlı yaşadığı sorunları ortadan kaldırmak için yapılır. Konjonktivit halk arasında kırmızı göz hastalığı veya pembe göz hastalığı gibi isimlerle de bilinmektedir. Yazımızın devamında ‘’Konjonktivit tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Konjonktivit tedavisi ne kadar sürer?’’, ‘’Konjonktivit tedavi edilmezse ne olur?’’ ve ‘’Konjonktivit tehlikeli bir hastalık mıdır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Antalya konjonktivit tedavisi ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu Şen ile iletişime geçebilirsiniz.  

Konjonktivit Nedir?

Konjonktivit, halk arasında pembe göz veya kırmızı göz olarak bilinen, çeşitli patojenler nedeniyle meydana gelebilen, ciddi bir göz enfeksiyonudur. Alerjik konjonktivit, bakteriyel konjonktivit ve viral konjonktivit gibi türleri bulunan bu hastalık, gözlerle ve görme yetisi ile ilgili çeşitli şikayetlere neden olabilir.

Konjonktivit Neden Olur?

Konjonktivit, konjonktiva isimli zar dokusunun virüsler veya bakteriler tarafından enfekte edilmesi nedeniyle oluşur. Bazı durumlarda çeşitli alerjenler de alerjik konjonktivite neden olabilir. Göz, kendisini dış tehditlere ve zararlı mikroorganizmalara karşı korumak için çeşitli savunma mekanizmalarına sahiptir. Ancak bu savunma mekanizmalarına rağmen bazı durumlarda bahsi geçen zararlı mikroorganizmalar konjonktivanın enfekte olmasına ve iltihaplanmasına yol açabilir.

Konjonktivit Belirtileri Nelerdir?

Konjonktivit belirtileri arasında şunlar yer almaktadır:

  • Göz çevresinde çapaklanma meydana gelmesi.
  • Gözlerin kızarması.
  • Gözlerde hassasiyet.
  • Bakteriyel konjonktivitte gözden yoğun akıntı gelmesi.
  • Viral konjonktivitte gözden sulu akıntı gelmesi.
  • Gözde batma.
  • Göz ağrısı.
  • Kirpiklerde iltihaplanma meydana gelmesi.
  • Bulanık görüş.
  • Çift görme.
  • Göz çevresinin kaşınması.

Konjonktivit belirtileri bu şekilde sıralanabilir.

Konjonktivit Tehlikeli Mi?

Konjonktivitin bazı türleri tedavi edilmediği takdirde göze ciddi ölçüde zarar verebilmektedir. Mesela bakteriyel konjonktivit göz dokularının ve konjonktivanın zarar görmesine, bireyin görüş yetisinin etkilenmesine yol açabilir. Bu yüzden bireyler kişisel hijyenlerine dikkat etmeli, konjonktivitten şüphelendikleri takdirde de bir göz hastalıkları doktoru ile görüşmelidirler.

Konjonktivit Kendiliğinden Geçer Mi?

Konjonktivit bazı durumlarda kendiliğinden geçebilir. Ancak bireyin bağışıklık sistemi zayıfsa veya bu hastalığa farklı rahatsızlıklar da eşlik ediyorsa konjonktivit, bireyin günlük yaşamını uzun süre boyunca etkilemeye devam edebilir. Bu yüzden hastalara konjonktivitin kendi kendine geçmesini beklememeleri önerilir.

Konjonktivit Kaç Günde Geçer?

Konjonktivit genelde 7 ila 10 gün içerisinde geçer. Bu süreçte hastanın ilaçlarını düzenli olarak kullanması, göz bakımına dikkat etmesi ve sağlıklı bir şekilde beslenmesi tavsiye edilir. Böylece bağışıklık sistemi güçlenir ve konjonktivit ile mücadele edebilir. Doktorun reçete ettiği ilaçlar, konjonktivitin semptomlarını kullanılmaya başladıkları günden itibaren hafifletirler.

Konjonktivit Bitkisel Tedavisi Var Mı?

Konjonktivitin bitkisel tedavisi yoktur. Konjonktivit çeşitli mikroorganizmalar ve alerjenler nedeniyle meydana gelir. Bitkisel tedaviler sırasında kullanılan bitki kürleri veya benzer alternatif uygulamalar, aktif bir göz enfeksiyonunu sonlandırmak için yetersiz kalırlar. Bu yüzden konjonktivit hastası olan bireylere alternatif tedavilerle vakit kaybetmeleri değil, bilimsel ve tıbbi tedaviye başvurmaları tavsiye edilir.

Konjonktivit Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Konjonktivit tedavisi, tedavi kapsamında kullanılan ilaçlarla birlikte doktorun yönergelerine göre 1 ila 2 hafta kadar sürebilir. Bazı durumlarda enfeksiyonun belirtileri çok daha erken sonlanabilir. Ancak yine de hastalar, doktorlarının önerdikleri süreler boyunca ilaçlarını kullanmaya devam etmelidirler. Aksi takdirde konjonktivit enfeksiyonu tam olarak geçmeyebilir veya tekrarlayabilir.

Konjonktivit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Konjonktivit tedavisi ağızdan alınan çeşitli ilaçlarla ve göz damlaları ile yapılmaktadır. Bakteriyel konjonktivit tedavisi sırasında göz damlalarına ek olarak hastaya antibiyotik ilaçlar reçete edilir. Viral enfeksiyonlar sırasında hastanın bağışıklık sistemini desteklemeye ve şikayetlerini azaltmaya yönelik ilaçlarla tedavi edilir. Alerjik konjonktivit ise çeşitli antihistaminik ilaçlarla ve özel göz damlaları ile yapılır. 

Antalya Konjonktivit Tedavisi Fiyatları 2024

Antalya konjonktivit tedavisi fiyatları ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu Şen ile iletişime geçebilirsiniz.

Doktora Sorun!
Scan the code
Call Now Button