Göz Kuruluğu Tedavisi Antalya - Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu

Göz Kuruluğu Tedavisi Antalya

Göz kuruluğu tedavisi Antalya, sık sık tekrar eden veya geçmeyen göz kuruluğunu gidermek ve bireyin yaşam kalitesini arttırmak amacıyla gerçekleştirilen, detayları tamamen kişiye özel olarak planlanan bir tedavidir. Göz kuruluğu, göz ile ilgili en çok karşılaşılan şikayetlerden biridir. Pek çok göz hastalığı, göz yaralanması veya göz yorgunluğu gibi etmenler göz kuruluğuna yol açabilmektedir. Bazı önerilmeyen yaşam tarzları ve alışkanlıklar nedeniyle de göz kuruluğu meydana gelebilmektedir. Bu gibi nedenlerle ortaya çıkan göz kuruluğu şikayeti çoğu zaman birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçmektedir. Ancak bazı kişiler bu sorunu sık sık yaşarlar. Bazı kişiler ise göz kuruluğunu haftalarca deneyimleyebilirler.

Bu kişilerin bir göz doktoru ile görüşmesinde yarar vardır. Böylece göz IPL ışık tedavisi ve ışık modülasyon maskesi tedavisi gibi son derece modern ve başarılı tedaviler ile göz kuruluğundan kurtulunabilir. Yazımızın devamında ‘’Işık modülasyon maskesi ile göz kuruluğu tedavisi nasıl olur?’’, ‘’IPL lazer ile göz kuruluğu tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Göz kuruması nedenleri nelerdir?’’ ve ‘’Göz kuruması tedavisi ne kadar sürer?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Antalya göz kuruluğu tedavisi ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu Şen ile iletişime geçebilirsiniz.

Göz Kuruluğu Nedir?

Göz kuruluğu, gözlerin yeterince nemlenememesi ve gözyaşı miktarının azalması nedeniyle ortaya çıkan, kalıcı hale geldiğinde bireyin yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürebilen göz rahatsızlığıdır. Göz kuruluğu bir hastalık olarak değil de bir hastalığın belirtisi olarak değerlendirilir. Çoğu zaman bireyin uykusunu yeterince alamaması, olumsuz hava şartlarına maruz kalması ve güneş ışığı maruziyeti gibi etmenler sonucu ortaya çıkar. Bazı durumlarda ise gözyaşı kanalı tıkanıklığı nedeniyle veya bazı göz tedavilerinin yan etkisi olarak da meydana gelebilir.

Göz Kuruluğu Neden Olur?

Göz kuruluğu, pek çok farklı nedenden ortaya çıkabilir. Bu nedenlerden bazıları bireyin yaşam tarzı ile ilgilidir. Bireyin uyku alışkanlıkları ve dijital cihazların başında fazla vakit geçirmesi gibi etmenler göz kuruluğuna yol açabilir. Bazı göz kuruluğu nedenleri ise genetik temellidir. Aynı şekilde bazı hormon hastalıkları ve romatizma hastalıkları da göz kuruluğuna yol açabilmektedir. Günümüzde hava kirliliğinin ve güneş ışığı maruziyeti gibi etmenlerin de göz kuruluğunun ortaya çıkmasında önemli bir rol oynadığı bilinmektedir.

Göz Kuruluğu Belirtileri Nelerdir?

Göz kuruluğu belirtileri arasında şunlar yer alır:

  • Göz batması.
  • Gözlerde yanma hissi.
  • Gözlerde ağrı hissi.
  • Göz kapaklarının birbirlerine yapışması.
  • Göz kızarması veya göz kızarıklığı.
  • Kontakt lens takarken veya çıkarırken zorlanmak, ağrı hissi duymak.
  • Işık hassasiyeti.
  • Bulanık görmek.
  • Gece saatlerinde veya loş ortamlarda görüşün azalması.
  • Gözlerin çabuk yorulması.

Göz kuruluğu belirtileri bu şekilde sıralanabilir. Göz kuruluğu belirtilerinin şiddeti kişiden kişiye değişebilir veya bu belirtilerin bazıları bireyde hiç ortaya çıkmayabilir.

Göz Kuruluğu Tehlikeli Mi?

Göz kuruluğunu tehlikeli kılan nokta, göz kuruluğuna yol açan etmen ve göz kuruluğunun ne kadar süredir devam ediyor olduğudur. Bazı ciddi göz hastalıkları göz kuruluğuna yol açabilir. Bu hastalık sebebiyle de tehlikeli durumlarla karşı karşıya kalınabilir. Aynı şekilde uzun süre devam eden göz kuruluğu sorunu göz dokularının zarar görmesine yol açabilir ve buna bağlı olarak nadiren de olsa görme kaybı gibi sorunlar gelişebilir.

Göz Kuruluğu Tedavisi Nasıl Yapılır?

Göz kuruluğu tedavisi kapsamında ilk olarak göz kuruluğunun hangi nedenlerden ortaya çıktığı araştırılır. Bu araştırmalar sonucu elde edilen veriler doğrultusunda da kişiye özel tedavi planlaması yapılır. Bu tedavi uygulaması genellikle göz damlaları ile yapılmaktadır. Göz kuruluğuna yol açan belli bir hastalık varsa bu hastalığa yönelik tedaviler de yapılabilir. Günümüzde göz kuruluğu tedavisinde IPL lazer tedavisi ve ışık modülasyon maskesi tedavisi gibi modern yöntemler de yaygın bir şekilde tercih edilir.

Göz Kuruluğu IPL Lazer Tedavisi Nasıl Yapılır?

IPL lazer tedavisi, göz kuruluğu tedavisi kapsamında tercih edilen özel bir yöntemdir. Göz kuruluğunun yaygın nedenlerinden biri de kirpik diplerinde yer alan yağ dokularıdır. Bu dokulardaki yağ kanalları birtakım nedenlerden tıkanabilir ve gözlerin gerektiği gibi nemlenmesi engellenebilir. IPL lazer tedavisi sayesinde herhangi bir cerrahi işleme gerek kalmadan ve ağrısız bir şekilde kirpik diplerindeki yağ kanallarını açmak, göz kuruluğunu sonlandırmak mümkün olur.

Göz Kuruluğu Işık Modülasyon Maskesi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Işık modülasyon maskesi tedavisi, göz kuruluğunu ortadan kaldırmak ve gözü nemli tutan sıvıların sağlıklı bir şekilde salgılanmasını sağlamak için yapılan uygulamadır. Bu uygulama sırasında hastanın yüzüne özel bir maske yerleştirilir. Bu maskeden çıkan ışık enerjisi, gözün direkt olarak ilgili bölgelerini hedef alır. Böylece göz kapağı ve kirpik bölgelerindeki yağ dokuları ısınır ve yağ kanalları açılır.

Antalya Göz Kuruluğu Tedavisi Fiyatları 2024

Antalya göz kuruluğu tedavisi fiyatları ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu Şen ile iletişime geçebilirsiniz.

Doktora Sorun!
Scan the code
Call Now Button