Göz İçi Tümörleri Antalya - Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu

    Göz İçi Tümörleri Antalya

    Göz içi tümörleri Antalya, göz içerisinde yer alan dokularda, göz çevresinde veya göz kapaklarında meydana gelen, iyi huylu veya kötü huylu olabilen, zararlı kitlelerdir. Göz çevresinde pek çok farklı türde doku yer alır. Bu dokular zaman içerisinde uğradıkları hasarları, meydana geldikleri hücrelerin yenilenme ve bölünme yeteneği ile gidermeye çalışırlar. Bazen ise bölgedeki hücrelerden bazıları kontrolden çıkabilir ve herhangi bir kontrol mekanizması olmadan bölünmeye başlayabilir. Çoğu zaman bu anormal durum bireyin bağışıklık sistemi tarafından erkenden fark edilir ve anormal hücreler ortadan kaldırılır.

    Ancak bazen bağışıklık sisteminin bu hücreleri fark etmesi mümkün olmaz. Bu da anormal hücrelerin hızla bölünmesine ve tümör olarak isimlendirilen kitleler halinde gruplaşmasına yol açar. Göz içi tümörleri de bu şekilde meydana gelirler. Göz içi tümörleri, bulundukları bölgeye, büyüklüklerine ve türlerine göre çeşitli şikayetlere neden olabilir, bazı durumlarda bireyin yaşamını tehdit edebilirler. Bu yüzden göz içi tümörler son derece tehlikeli olan yapılardır. Yazımızın devamında ‘’Göz içi tümör tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Göz içinde tümör belirtileri nelerdir?’’, ‘’Göz içinde tümör olduğu nasıl anlaşılır?’’ ve ‘’Göz içi tümör ameliyatı nasıl yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Antalya göz içi tümörleri tedavisi ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu Şen ile iletişime geçebilirsiniz.

    Göz İçi Tümörleri Nedir?

    Göz içi tümörleri, göz dokularında meydana gelen, türlerine ve yerleşimlerine göre oldukça tehlikeli olabilen, anormal yapılardır. Göz içi tümörlerinin pek çok türü vardır. Göz kapaklarında, göz çukurunu meydana getiren dokularda ve göz çevresinde ortaya çıkabilirler. Bazıları yalnızca çocuklarda görülürken bazıları ise büyük oranda yetişkinlerde görülür. Göz içi tümörlerinin ortaya çıkmasına genetik etmenlerin, çevresel faktörlerin ve birtakım göz hastalıklarının aktif bir rol oynadığı düşünülmektedir. Göz içi tümörleri, türlerine ve yerleşim yerlerine göre farklı tedavi uygulamaları ile ortadan kaldırılabilirler. Kötü huylu göz içi tümörlerinin tedavisinde, erken teşhis tüm kanser hastalıklarında olduğu gibi çok önemlidir ve hayat kurtarmaktadır.

    Göz İçi Tümörleri Neden Olur?

    Göz içi tümörlerin ortaya çıkmasına neden olabilecek pek çok farklı faktör vardır. Bunlardan bazıları genetik temelli bazıları ise çevresel veya gelişimsel temellidir. Bireye ailesi tarafından aktarılan bazı genetik materyaller, bireyin göz içi tümör gelişimine çok daha yatkın olmasına neden olabilir. Göz dokularında meydana gelen enfeksiyonlar, göz dokularının yapısı ile ilgili sorunlar, kimyasal maruziyeti ve radyoaktif madde maruziyeti gibi etmenler de göz içi tümörlerinin oluşumuna yol açabilir.

    Göz İçi Tümör Belirtileri Nelerdir?

    Göz içi tümörleri genellikle erken dönemlerinde belirti vermezler. Bazıları erken dönemlerde belirti verseler de bu belirtiler farklı hastalıkların veya yorgunluk gibi gündelik sorunların etkisi belirtisi zannedilebilirler. Bu yüzden özellikle de göz arkasında bulunan tümörler genellikle geç fark edilir. Göz içi tümörlerinin belirtileri arasında ışık patlamaları görmek, gözde sinek uçuşması, bulanık görme ve ani görme kaybı gibi şikayetler yer almaktadır. Bazı tümörler ise göz küresinin, göz yuvarınsan dışarı doğru yönelmesine ve çıkıntı oluşturmasına neden olabilmektedir.

    Göz İçi Tümör Çeşitleri Nelerdir?

    Göz içi tümör çeşitleri arasında şunlar yer almaktadır:

    • Retinoblastom.
    • Koroid melanomları.
    • Lenfoid tümörleri.
    • Hemanjiyomlar.
    • Nevuslar.
    • Çillenmeler.
    • Yassı hücre kanserleri.
    • Orbita tümörleri.
    • Bazal hücreli karsinomlar.

    Göz içerisinde yaygın bir şekilde rastlanan tümörler bunlardır. Bunlar haricinde son derece nadir görülen bazı göz tümörleri de vardır. Göz tümörleri, yol açtıkları şikayetler nedeniyle göz doktoruna gidildiğinde özel tanılama uygulamaları ile teşhis edilirler.

    Göz İçi Tümörler Tehlikeli Midir?

    Göz içi tümörler, gözü ilgilendiren hastalıklar arasında en tehlikeli olanlarıdır. Genellikle kötü huylu yani kanserli tümörler çok daha tehlikeli kabul edilirler. Bunun nedeni kanserli tümörlerin çok daha agresif bir şekilde büyümeleri ve çevre organlara sıçrayarak tedaviyi zorlaştırmalarıdır. Ancak iyi huylu göz tümörleri de son derece tehlikeli yapılardır. Bulundukları bölgede ödeme neden olabilir, sinir ağlarına ve damarlara baskı yaparak görme ile ilgili ciddi sorunlara yol açabilirler. Bu yüzden hem iyi huylu göz tümörleri hem de kötü huylu göz tümörleri erkenden tedavi edilmelidir.

    Göz İçi Tümör Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    Göz içi tümör tedavisinin süresi, tedavinin hangi yöntemle yapıldığına ve tümörün türüne göre değişiklik gösterebilir.

    Göz İçi Tümör Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Göz içi tümör tedavisi sırasında başvurulan yöntemler arasında lazer tedavisi ve kriyoterapi gibi minimal girişimsel uygulamalar yer alır. Bu uygulamalar sayesinde bazı küçük tümörler ameliyata gerek kalmadan yok edilebilir. Kötü huylu tümörler geç teşhis edildiklerinde bahsi geçen yöntemlerle veya ameliyat ile tam olarak ortadan kaldırılamayabilir. Bu durumda radyoterapi ve kemoterapi gibi tedavilere de başvurulabilir.

    Göz İçi Tümör Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Göz içi tümör ameliyatı genellikle lokal anestezi altında yapılır. Bu ameliyat sırasında özel cerrahi işlemler kullanılarak göz içerisinde bulunan tümörler alınır. Genellikle çevredeki sağlıklı dokulara dokunulmaz. Ancak bazı kötü huylu kitleleri alırken, çevrelerinde yer alan sağlıklı dokuların da bir kısmı alınabilir.

    Antalya Göz İçi Tümör Ameliyatı Fiyatları 2024

    Antalya göz içi tümör ameliyatı fiyatları ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu Şen ile iletişime geçebilirsiniz.

    Doktora Sorun!
    Scan the code
    Call Now Button