Orbita Tümörü Tedavisi Antalya - Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu

    Orbita Tümörü Tedavisi Antalya

    Orbita tümörü tedavisi Antalya, göz çukuru dokularında meydana gelen zararlı kitleleri tedavi etmek ve bireyin bu kitlelere bağlı deneyimlediği şikayetleri sonlandırmak amacıyla yapılan tedavi uygulamasıdır. Dokular kendilerini yenilemek ve iyileşmek için bazı biyolojik mekanizmalara sahiptirler. Hücre bölünmesi sayesinde, yaşlanan ve zarar gören hücrelerin yerini sürekli yeni hücreler alır. Böylece dokular sağlıklı bir şekilde görevlerini yerine getirebilir. Ancak bazen hücreler kontrolsüzce bölünmeye başlayabilirler. Kontrolsüzce bölünen hücreler çoğu zaman bağışıklık sistemi tarafından tespit edilir ve imha edilirler.

    Ancak bazıları bağışıklık sisteminden kurtulmayı başarabilir ve hızla çoğalabilir. Bölünen ve hızla çoğalan hücreler belli bölgelerde kümeleşir, tümörleri meydana getirirler. Orbita tümörü de göz çukurunda meydana gelen bir tümördür. İyi huylu veya kötü huylu yani kanseröz olabilirler. Orbita tümörü tedavisi bu tümörlerin teşhis edilmesi, incelenmesi ve gerektiğinde ortadan kaldırılması için yapılır. Bu amaç doğrultusunda kişiye özel tedaviler gerçekleştirilebilir. Yazımızın devamında ‘’Orbita tümörü tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Göz kanseri tedavisi nasıl olur?’’, ‘’Göz kanseri ameliyatı ne kadar sürer?’’ ve ‘’Orbita tümörü kendiliğinden geçer mi?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Antalya orbita tümörü ameliyatı ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu Şen ile iletişime geçebilirsiniz.

    Orbita Tümörü Nedir?

    Orbita tümörü, göz çukuru olarak bilinen bölgede meydana gelen, iyi huylu veya kötü huylu olabilen kitledir. Bu kitleler erken dönemlerde herhangi bir belirti vermeyebilirler. Daha sonra ise türlerine, büyüklüklerine ve kesin lokasyonlarına göre çeşitli şikayetlere neden olabilirler. Kötü huylu orbita tümörleri, göz kanserinin en yaygın türlerinden biridir. Orbita tümörleri iyi huylu bir yapıya sahip olsalar bile, bulundukları bölgedeki kan damarı ve sinir dokusu yoğunluğu sebebiyle pek çok şikayete neden olabilirler. Bu yüzden erken müdahale ve tedavi gerektirirler. Orbita tümörü tedavisi kişiye özel planlanan çeşitli yöntemlerle yapılabilmektedir.

    Orbita Tümörü Neden Olur?

    Orbita tümörleri pek çok farklı nedenden meydana gelebilirler. Bu nedenler arasında genetik faktörler, radyoaktif madde maruziyeti, çeşitli hastalıklar ve çevresel faktörler yer almaktadır. Bazı doğumsal kitleler ve göz kaslarının yapısıyla ilgili sorunlardan da kaynaklanabilirler. Orbita tümörlerinin tam olarak hangi nedenden ortaya çıktığı, türü ve ilerleme durumu, göz hastalıkları doktoru tarafından yapılan araştırma ve teşhis uygulamaları ile belirlenebilir.

    Orbita Tümörü Belirtileri Nelerdir?

    Orbita tümörü belirtileri arasında şunlar yer alır:

    • Gözde ileri, dışarı doğru çıkıklık meydana gelmesi.
    • Göz hareketlerinin kısıtlanması.
    • Çift görme.
    • Optik sinir civarında ödem oluşumu.
    • Optik sinir çevresinde oluşan ödemler sonucu görme kaybı veya görme alanıyla ilgili problemler.

    Orbita tümörleri belirtileri bu şekilde sıralanabilir.

    Orbita Tümörü Tehlikeli Mi?

    Orbita tümörü tehlikeli olabilen bir kitledir. Bu kitlenin tehlike derecesi, tümörün iyi huylu mu yoksa kötü huylu mu olduğuna göre değişiklik gösterebilir. Her iki türlü de bireyin görme yetisi ve göz sağlığı için zararlı bir oluşumdur. Ancak kötü huylu kitleler çevre dokulara ve uzak organlara yayılma riskleri olduğu için çok daha tehlikeli kabul edilirler.

    Orbita Tümörü Nasıl Anlaşılır?

    Orbita tümörünün dışarıdan fark edilen en yaygın belirtisi gözün dışarı doğru çıkık bir konum almasıdır. Bu belirtinin şiddeti kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca bu belirti farklı göz hastalıkları ve göz travmaları nedeniyle de meydana gelebilmektedir. Bu yüzden hastaların kendi kendilerine teşhis koymaları mümkün değildir, önerilmez. Orbita tümörü teşhisi, bir göz doktoru tarafından yapılan tanılama uygulamaları ile konulur. Böylece tümörün gelişimi de incelenebilir ve bireye özel bir tedavi planlaması yapılabilir.

    Orbita Tümörü Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    Orbita tümörü tedavisi, eğer cerrahi bir şekilde yapılacaksa yaklaşık yarım saat içerisinde tamamlanır. Bazı durumlarda bu tedaviye kemoterapi gibi uygulamalar da eşlik edebilir. Bu durumda tedavi farklı süreler boyunca devam edebilmektedir. Doktorunuz tedavinizin detayları ve süresi hakkında sizi bilgilendirecektir.

    Orbita Tümörü Tedavisi Nasıl Olur?

    Orbita tümörü, yapısına ve ilerleme durumuna göre farklı yöntemlerle tedavi edilebilir. Erken dönemlerde teşhis edilen orbita tümörleri direkt olarak cerrahi uygulamalar ile bölgeden alınırlar. Teşhisin geç yapıldığı durumlarda ise cerrahi tedaviye ek olarak kemoterapi gibi uygulamalar da gerçekleşebilir. Eğer tümör iyi huylu ise kemoterapiye ve ışın tedavisi gibi uygulamalara gerek kalmayabilir.

    Orbita Tümörü Ameliyatı Nasıl Olur?

    Orbita tümörü tedavisi, genel veya lokal anestezi altında yapılır. Her iki durumda da hasta, orbita tümörü ameliyatı sırasında ağrı veya rahatsızlık hissi duymaz. Ameliyat sırasında hedef bölgeye çeşitli cerrahi kesiler uygulanır ve bu bölgedeki tümör, sağlıklı bölgelere ve dokulara zarar vermeden özenle çıkarılır. Ameliyat genelde yarım saat içerisinde tamamlanmış olur.

    Antalya Orbita Tümörü Ameliyatı Fiyatları 2024

    Antalya orbita tümörü ameliyatı fiyatları ve orbita tümörü tedavisi ücreti gibi konular hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu Şen ile iletişime geçebilirsiniz.

    Doktora Sorun!
    Scan the code
    Call Now Button